סטרימינג

תזרמו. עם הסטרימרים החדשים

חובבי צילום בדרך כלל ידועים כרגישים לאיכות של תמונה וסאונד. המקצוענים בתחום – על אחת כמה וכמה. המאמר הבא מוקדש לכם – חובבי המולטימדיה והקולנוע הביתי.

כבר שנים שמומחי הטכנולוגיה והגאדג'טים חוזים שיום אחד כל מכשירי המולטימדיה ישתלבו יחד. התחזית הזו אומנם רחוקה מלהיות מושלמת, אך באמצעות מזרימי המדיה (סטרימרים) החדשים מהשנתיים האחרונות – אפשר ליהנות מביצועים מעולים לא פחות. חובבי המולטימדיה והקולנוע הביתי – הסקירה הזו בשבילכם.

למה בכלל צריך את זה?

לפני שנולד הסטרימר, רבים מאיתנו חיברו את המחשב לטלוויזיה בכל מיני דרכים-לא-דרכים: אם באמצעות כבלים מסורבלים מפה לשם, ואם באמצעות אלמנטים אחרים שלא ממש היה נוח להשתמש בהם. אומנם כיום יש כבר טלוויזיות חכמות עם סטרימר מובנה, אך ברוב הדגמים אנו עדיין נדרשים להעביר את התוכן לדיסק חיצוני, שמתחבר בסופו של דבר לטלוויזיה. מסורבל מדי, אתם צודקים. מעבר לכך הסטרימרים המובנים ב- Smart TVs לא תמיד מסוגלים להתמודד עם הסאונד העשיר (בפורמט DTS), כך שאתם זוכים ליהנות אך ורק מצלילי סטריאו במקרה הטוב.

אילו סוגי סטרימרים יש כיום?

יש לא מעט, ובמחירים שפויים, יש לציין. טווח המחירים הנוכחי עומד על 500 עד 2,000 שקלים, תלוי בסוג המכשיר וביכולותיו. הנה כמה מהמכשירים המובילים כיום:

  • Amazon FireTV – סטרימר Full HD שנולד ממש לאחרונה (אפריל 2014), ומאפשר להשכיר ולרכוש כמות מטורפת של 200,000 סרטים (כך לפי אמזון, יצרנית המכשיר). מעבר ליכולות העברה והצגה של סרטים ומוזיקה, לסטרימר של אמזון יש תכונה ייחודית – הפעלת משחקים מקוונים. המכשיר יאפשר להתממשק לאלפי משחקים אונליין, כבר בחודש מאי 2014. כמו כן מתממשק עם מגוון מכשירים, ובהם גם קינדל של אמזון.
  • Google Chrome Cast – סטרימר קומפקטי בגודל דיסק און קי, בשליש המחיר לעומת סטרימר רגיל. נולד בקיץ 2013 ומיועד גם לגלישה באינטרנט (דהיינו הסטרימר עצמו צורך תוכן ישירות מהרשת). מתחבר ישירות לטלוויזיה דרך חיבור HDMI, מתקשר עם האינטרנט האלחוטי בבית ויודע להשתמש במכשירי אנדרואיד ואפל. בצורה כזו ניתן להעביר תכנים ישירות אל מכשירים ומהם – כגון סמארטפונים, טאבלטים ושאר אפשרויות (ובהן גם נטפליקס, שירות הסרטים האמריקאי).
  • Apple TV – סטרימר אינטרנטי, בדומה לכרום קאסט של גוגל, מבית היוצר של אפל. נולד בתחילת 2013 ומהווה בעיקר צינור לתכנים של אייטיונס (בתוך כך, הוא דורש הפעלה ורכישה של השירות – אחד החסרונות הגדולים שלו). מעוצב בצורה יפה ומינימליסטית, כיאה למכשיר של אפל, אך אם אינכם משתמשים באף אחד ממכשירי החברה, הסטרימר הזה עלול להתגלות כבעיה – בעיקר מבחינה כלכלית (תידרשו לשלם על התוכן).
  • Xtreamer Sidewinder 3 – אקסטרימר הוא אחד המותגים המזוהים ביותר בישראל בתחום הזרמת המדיה. הדגם האחרון בסדרת סייד-וינדר מגיע עם ממשק אנדרואיד, תומך בקובצי 3D ומעולה בתחום הזרמת המדיה. בנוגע לאפשרויות האחרות, כגון WiFi או כבלי HDMI – המכשיר קצת פחות מוצלח, ודורש רכישה שלהם בנפרד.

אומנם לא כיסינו את כל האפשרויות הקיימות כיום בשוק, אך אלו בהחלט העיקריות והבולטות בהן. תמיד ניתן למצוא סטרימרים נוספים ולא פחות טובים, כגון Minix Neo X7, או אפילו להרכיב סטרימר בעצמכם באמצעות תוכנת XBMC הייעודית לתחום זה.

הסקירה באדיבות 3D Store – אודיו וקולנוע ביתי.