חינה

מה צריך בשביל להכין את עיסת החינה שמורחים על היד?

זוגות רבים בוחרים לערוך חינה לפני החתונה, זה נהוג בעיקר בעדות מסוימות, כמו למשל אצל המרוקאים, תימנים וכן אצל ההודים. לצורך כך, יש צורך להכין בין היתר, עיסת חינה.

מה זו חינה ואיך מכינים עיסה?

בעבר, כחלק מטקסי החתונה שהיו נהוגים בעדות מסוימות, בטרם עלו ארצה, היה נהוג לערוך לבני הזוג חינה. היה זה טקס שביטא את המעבר מרווקות לחיי נישואים, ומטרתו היה לברך את בני הזוג בשלל ברכות, בין אם זה בהקשר של פוריות, פרנסה, זוגיות טובה ועוד. בין היתר במהלך הטקס, היה נהוג לברך את בני הזוג והאורחים באמצעות עיסת חינה. במאמר הבא תמצאו מידע נוסף על הכנת העיסה.

צריך לציין, טקס החינה איננו כולל אך ורק את השימוש בעיסה ואת הברכה הניתנת דרכה. הטקס כולל עוד מגוון רחב של דברים, בין היתר, בשביל שהוא ייערך בצורה יפה ומרשימה, הרי שעל בני הזוג ללבוש בגדים מסורתיים כפי שהיה נהוג ללבוש בארצות המוצא, נהוג להשמיע מוזיקה מקומית, להציע תפריט של מנות מסורתיות, וכן נהוג להביא לבני זוג תכשיטים שונים.

במקור, הטקס כלל הרבה יותר אלמנטים, בין היתר, בת הזוג הייתה אמורה להגיע אל המקום בו ערכו את הטקס בריקודים, להקיף את הבית, היה נהוג לערוך אירוע שנמשך מספר ימים ובסופו הייתה נערכת החתונה. בישראל, הטקסים השתנו מסיבות שונות, והם נערכים ערב אחד בלבד, בין אם זה בבית הוריה של הכלה או החתן, ובין אם באולם אירועים כזה או אחר. כמו כן, הטקס כולל היום הרבה יותר אלמנטים מודרניים מאשר בעבר.

עיסת החינה

את עיסת החינה נהוג שאישה מכינה, כאשר הרבה פעמים בוחרים באימא של הכלה אך אפשרי שזו תהיה גם אישה אחרת, אשר רואים בה צדיקה גדולה, טובת לב, מישהי שתעבור את תכונותיה אל בני הזוג.

העיסה כוללת אבקת חינה, שקיות תה לצבע, מספר כפיות של מי ורדים, ורד אדום, מספר כפיות ערק, ענף של הרוטה, זוג נרות וסוכריות. מרתיחים מים, מוסיפים את החומרים, מערבבים עד שיוצא בצק ואז מגישים אותו לאורחים.